światła do jazdy dziennej

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sev
    L&K
    • 2007
    • 1295

Ale niesłowny jestem...

dadrl, litości człowieku! Nie porównuj gwałtu do jazdy na światłach!

Napisałeś "nie interesuje mnie ilu" znaczy nie wiesz i to wystarczy.

Przykładowa sytuacja. Wyskakujący pieszy zza autobusu PKS, stojącego w zacienionej zatoczce w ostrym słońcu. Zadbał o swoją widoczność? Nie musi wg ciebie, trzeba wycofać autobusy z ruchu bo zasłaniają pieszych. Do tego sprowadza się taki tok myślenia.

Taką właśnie sytuację miałem jakiś czas temu, autobus stał w moim kierunku jazdy a przejście dla pieszych było przed przystankiem, czyli z tyłu autobusu i wszyscy piesi którzy stali na przejściu byli co prawda przez ostre słońce i cień po prawej stronie drogi ledwo widoczni ale stali w miejscu oznakowanym. Jednak trafił się delikwent który stwierdził że pójdize na skróty, z przodu autobusu. Miał szczęście że nie jechałem szybko (notabene dzięki tym co stali na przejściu zwolniłem), droga była dość szeroka a z naprzeciwka nic nie jechało. Żadnych oślepiających świateł w samochodach, tylko światła stop w autobusie.

Ludzka głupota by go zabiła a ocalili między innymi ci co udali się na przejście dla pieszych dla własnego bezpieczeństwa.

Chcesz jeździć na rowerze bez kasku? Jeździj. Chcesz jeździć bez świateł? Jeździj. Chcesz spacerować brzegiem wąskiej drogi i uważać że kierowca rozpędzonego TIRa dostrzeże cię na odległości 20 metrów w zacienionym zaułku drogi i zdązy zahamować 44 tonowy skład? Powodzenia. Nikt Ci nie broni.

Uszanuj opinię innych.
    6Y20VT codename FiA - v.1.5 - 213KM/339Nm
    Polecam NETCAR.PL - Opony i Felgi, VAGSerwis.pl

Komentarz

• dadrl
      Classic
      • 2010
      • 22

Zamieszczone przez Sev
      Ale niesłowny jestem...

dadrl, litości człowieku! Nie porównuj gwałtu do jazdy na światłach!
      W sumie masz rację. Światła zabijają rocznie 500 osób, gwałty nie.
      Ty naprawdę nie umiesz czytać ze zrozumieniem czy tylko udajesz?

Zamieszczone przez Sev
      Napisałeś "nie interesuje mnie ilu" znaczy nie wiesz i to wystarczy.
      Już ci napisałem dlaczego mnie to nie interesuje, podobnie jak nie interesuje mnie ilu z nich miało na sobie czerwone majtki, a ilu żółte. Nie szukaj tematów zastępczych, bo ci to nie wychodzi.

Zamieszczone przez Sev
      Przykładowa sytuacja. Wyskakujący pieszy zza autobusu PKS, stojącego w zacienionej zatoczce w ostrym słońcu. Zadbał o swoją widoczność? Nie musi wg ciebie, trzeba wycofać autobusy z ruchu bo zasłaniają pieszych. Do tego sprowadza się taki tok myślenia.

Taką właśnie sytuację miałem jakiś czas temu, autobus stał w moim kierunku jazdy a przejście dla pieszych było przed przystankiem, czyli z tyłu autobusu i wszyscy piesi którzy stali na przejściu byli co prawda przez ostre słońce i cień po prawej stronie drogi ledwo widoczni ale stali w miejscu oznakowanym. Jednak trafił się delikwent który stwierdził że pójdize na skróty, z przodu autobusu. Miał szczęście że nie jechałem szybko (notabene dzięki tym co stali na przejściu zwolniłem), droga była dość szeroka a z naprzeciwka nic nie jechało. Żadnych oślepiających świateł w samochodach, tylko światła stop w autobusie.

Ludzka głupota by go zabiła a ocalili między innymi ci co udali się na przejście dla pieszych dla własnego bezpieczeństwa.
      Pewnie ten pieszy powinien iść z czerwoną flagą przed sobą, wtedy byłbyś szczęśliwy. Co w ogóle mają do rzeczy światła, w tej sytuacji?
      Głupotą to jest zmuszanie ludzi do świecenia w dzień w asfalt. Nie wiem co trzeba mieć w głowie, żeby jeszcze to popierać. Zrozumiałbym, gdybyś miał z tego jakieś korzyści, ale wątpię (a może jesteś z mafii paliwowo-żarówkowej?). Plują mu w twarz, a ten prosi o jeszcze.

Zamieszczone przez Sev
      Chcesz jeździć na rowerze bez kasku? Jeździj. Chcesz jeździć bez świateł? Jeździj. Chcesz spacerować brzegiem wąskiej drogi i uważać że kierowca rozpędzonego TIRa dostrzeże cię na odległości 20 metrów w zacienionym zaułku drogi i zdązy zahamować 44 tonowy skład? Powodzenia. Nikt Ci nie broni.

Uszanuj opinię innych.

Uszanuj opinię innych i nie karz ich mandatem za jazdę bez świateł. Proste?

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

nie męczcie się
        dadrl, kolego, nie rób wszędzie śmietnika z tymi światłami bo staje się to już irytujące.
        zaangażowanie godne lepszej sprawy.
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

Pracuję...